Tradiții și obiceiuri în a doua zi de Crăciun, 26 decembrie. Ce nu ai voie să faci

Tradiții și obiceiuri în a doua zi de Crăciun, 26 decembrie. În a doua zi de Crăciun, mai multe lucruri sunt interzise, pe când altele tradiționale.

Tradiții și obiceiuri în a doua zi de Crăciun, 26 decembrie. Știm deja că în ziua a doua de Crăciun creștinii din întreaga țară sărbătoresc Soborul Maicii Domnului.

Această zi specială este încărcată de nenumărate tradiții și obiceiuri pe care credincioșii le respectă cu sfințenie, mai ales dacă vor să aibă noroc în anul care vine.

Astfel, în a doua zi de Crăciun, nașii trebuie neapărat să-și facă timp pentru a merge în vizită la fini. Cei care nu respectă această regulă nescrisă nu vor avea parte de tot ce își doresc în 2020.

Tradiții și obiceiuri în a doua zi de Crăciun, 26 decembrie. Atât rudele îndepărtate, cât și cele prin alianță vor avea ocazia să se strângă laolaltă și să petreacă împreună momente frumoase și liniștite. Se dau Mesaje, felicitări și urări de Crăciun la prieteni și la rudele care nu sunt aproape. Când vine vorba despre interdicții, înjurăturile sunt „în capul listei”, alături de bârfe, uneltiri și alte astfel de lucruri pe care avem uneori tendința să le facem, cu sau fără voia noastră.

Tradiții și obiceiuri în a doua zi de Crăciun

În ceea ce privește lucrurile interzise, aveți mare grijă ce faceți astăzi. Oamenii care muncesc pe 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun, nu vor mai avea nicio zi liberă pentru tot restul anului, iar gospodinele trebuie să evite spălatul rufelor, întrucât datina străveche spune că apa va fi folosită pentru vindecarea rănilor.

De asemenea, în casele unde sunt fete de măritat nu se toarce și nu se coase, pentru ca acestea să nu rămână singure tot restul vieții.

 

Leave a reply