Alimente bogate în fibre. Pentru un organism săntăos, carbohidrații, proteinele și fibrele sunt esențiale. Deci, să nu le neglijăm și să le adăugăm cât mai repede în farfurii.
În primul rând să clarficăm întrebarea: de ce avem nevoie de fibre? Ele normalizează mișcarea intestinului și ajută la menținerea sănătății intestinale optime. Un rol important este că ele reduc riscul de apariție al hemoroizilor.
Totuși, nu putem să trăim numai din fibre. Avem nevoie de și de alimente boagate în carbohidrați, dar și de alimente bogate în proteine. Hai să aflăm însă ce alimente bogate în fibre putem consuma și adăuga în rutina noastră.
Alimente bogate în fibre
- fasolea verde
- fasolea neagră
- fasolea roșie
- mazăre
- linte
- năut
- cartofi
- dovleac
- avocado
- zmeură
- mere
- prune
- portocale
- banană
- ovăz
- cereale
Să nu ne lăsăm însă influențați doar de beneficiile acestora. Pentru un organism sănătos avem nevoie de o alimenteție variată, dar și de mișcare.
Pe lângă asta, trebuie să fim atenți inclusiv la combinațiile dintre alimente. Proteinele nu se combină niciodată cu carbohidrații. Ce înseamnă asta? Orezul nu se mănâncă cu pui, așa cum cartofii combați cu carne trebuie evitați.
Care e rezultatul? Rezultatul este o digestie îngreunată. Te vei simți balonat, prea plin și totodată vei simți senzația de oboseală după o simplă masă cu niște cartofi la cuptor și un șnițel.
Ca să nu mai vorbim de faptul că, dacă o ții pe o perioadă lungă de timp cu aceste tipuri de meniuri, vei lua în plus câteva kilograme și nu vei știi de ce.
Ca o informație suplimentară, fibrele se digeră în aproximativ 2 ore, pe când proteinele în aproximativ 4 ore. Combinându-le digestia va fi mai lentă, iar dacă continui să mănânci, iar prima masă nu este încă digerată, stomacul tău va duce o luptă continuă.
Deci? Tu ce alegi să mănânci și cum îți combini alimentele?
[…] Alimente bogate în fier sunt peste tot. Ele pot fi fie de origine vegetală, cât și animală, deci, dacă ești vegetarian, nu va fi o problemă. […]