Cum mi-am dat seama că sunt într-o relație toxică. Aveam toate semnele

Cu toții ați mai auzit termenul de relație toxică. Unii își dau seama că sunt în ea, pe când alții neagă. Andra B ne-a împărtășit experiența ei cu o astfel de relație.

A început totul frumos, așa cum mi-am dorit eu și poate oricine și-ar dori. Ieșiri, plimbări, cadouri, un chip frumos. Pachetul perfect dacă pot să zic așa.

Totul a mers bine aproape jumătate de an. Aveam 25 de ani și mă gândeam că trebuie să mă căsătoresc mai repede și să îmi întemeiez o familie. Lucrez în domeniul IT, deci nu prea interacționez cu multă lume, doar muncă și casă.

A apărut prima mea promovare, în care am reușit să obțin un post la care râvneam de mult, însă nu știam că avea sa-mi distrugă relația. Sau cel puțin, până de curând, asta credeam. Că alegerile mele au stricat o relație.

Partenerul meu a devenit din ce în ce mai iritat. Nu mi-a oferit niciun suport, apoi jignirile au început să curgă.

M-am simțit cel mai jalnic om

Deși toată lumea mă felicita pentru reușită, ajungeam acasă unde el îmi spunea doar cât de nerecunoscătoare sunt. Mi-a spus că el era talismanul meu norocos și datorită lui am obținut postul.

Mi-a spus că fără el voi rămâne fără loc de muncă. Mi-a spus că nu totul se întâmplă din cauza lui. Și am fost îndrăgostită. Am crezut.

Au trecut alți doi ani de stres continuu, iar eu nu am mai suportat. Am vrut să pun capăt, apoi am auzit expresia: NU VEI GĂSI NICIODATĂ PE ALTCINEVA. Și m-am resemnat, mi-am luat gândul și am decis să mai rămân.

Ca să nu mai ajung acasă devreme și să suport jigniri, am decis să apelez la un psihoterapeut, care m-a ajutat enorm. Ea mi-a spus ce trebuie să înțeleg și când trebuie să merg mai departe

Într-o relație normală trebuie să

  • ai susținerea partenerului
  • nu fi jignită
  • fii apreciată
  • fi iubită
  • fii respectată
  • fii încurajată

Mi-am dat seama că nu am avut nimic din toate astea niciodată în viața mea, iar având în vedere că ma apropi de cei 30 de ani... M-am gândit că da, vreau să trăiesc asta.

Vreau să știu cum e să fii încurajată, iubită sau apreciată și mi-am asumat. Am aflat că sunt într-o relație toxică.

După lungi cugetări și chiar și frică, am pus capăt. Am vrut să merg mai departe. Nu știu ce va urma sau cum va fi, dar e bine să respiri puțină libertate după atâta timp.

Nu vă lăsați călcate în picioare, păstrați-vă demnitatea și asumați-vă atunci când sunteți într-o relație toxică. O singură viață avem!

 

Povestea Andrei B.

 

 

 

 

Leave a reply