Copiii sub 14 ani vor avea buletine. Când puteți cere documentul

Copiii sub 14 ani vor avea buletine. Da, este cât se poate de real, iar acest lucru va fi în beneficiul părinților. Copiii nu vor mai avea nevoie de pașaport atunci când vor călători în țările membre UE.

Adriana Țerescu de la Asociatia Voci pentru Democratie si Justitie a anunțat că noile cărți de identitate pot fi luate încă de la nașterea copilului. Termenul de valabilitate este de doi ani, ceea ce e de înțeles. Fizionomia unui copil se schimbă repede, iar documentul trebuie să fie autentic.

Noile buletine pentru copiii sub 14 ani apar din luna august, iar oricine dorește unul nu trebuie decât să facă o cerere. Nu este obligatoriu pentru părinți acest document, dar va fi de mare ajutor în viitor. De asemenea, acest nou buletin va putea combate falsul documentelor de identitate. 

Copiii sub 14 ani vor avea buletine.Cinci tipuri de documente

România nu este singura. Alte țări europene au pus în practică deja noua măsură, iar copiii au buletine chiar și de la vârsta de șase luni. Astfel, părinții nu mai sunt nevoiți să facă demersuri pentru procurarea unui pașaport, și doar prezintă documentul la frontieră.

Există cinci tipuri de astfel de documente în prezent: actul de identitate, cartea de identitate simplă, care conține date și informații înscrise pe față și pe verso şi are formatul unui card, cartea electronică de identitate, care va conține și un cip, cartea de identitate provizorie şi buletinul de identitate.

Deci, părinți? Ce părere aveți? Va fi de folos noul document? Câți dintre voi vă gândiți deja să faceți o cerere pentru a-l putea avea?

Țineți minte că acest tip de buletin nu este obligatoriu, ci este la libera alegere. Cu toate astea este foarte probabil în câțiva ani, documentul pentru copiii sub 14 va deveni la fel de important precum cel din prezent.

 

 

Leave a reply