Toți vrem să scăpăm de masca de protecție. Când s-ar putea întâmpla

Masca de protecție a devenit insuportabilă pentru foarte multe persoane, în special pentru cele care o poartă non-stop la muncă. Cu toate astea, pandemia e departe de a se fi terminat, deci când scăpăm de masca de protecție?

Toată lumea și-a dat cu părerea. De la Bill Gates, până la premierul Florin Cîțu, dar și alți medici care cunosc bine situația din România. Voi cine credeți că are dreptate?

Bill Gates spune că vom scăpa de masca de protecție la finalul anului.

Premierul Florin Cîțu spune că vom scăpa de masca de protecție în toamna acestui an.

Medicii de specialitate susțin că nu vom scăpa de masca de protecție nici la începutul anului viitor.

Cine are dreptate?

Nu știm cine are dreptate, însă un lucru e cert. Vara ne-ar putea prinde cu masca de protecție obligatorie pe față, dar și cu restricții. De asemenea, cel mai probabil, numărul îmbolnăvirilor va crește, iar căldura ar putea să nu fie de mare ajutor.

Cel mai probabil, campania de vaccinare va fi cea decisivă. Probabil atunci când vom avea peste 50% din populație vaccinată, ne vom putea gândi altfel la masca de protecție, însă până atunci, ea rămâne un accesoriu indispensabil.

Așa că, pentru a nu ne amăgi singuri, cel mai bun lucru pe care îl putem face este doar să așteptăm. Indiferent de previziunile specialiștilor, pandemia rămâne încă imprevizibilă și nu se știe nici ce va fi peste două sau trei săptămâni.

Poate Bill Gates face referire la mascara de protecție în Statele Unite, sau poate nu. Totul depinde de campania de vaccinare din fiecare țară în parte. Odată ce rezultatele vor fi în curajatoare, atunci putem să spunem: Am scăpat!

Cât despre vaccin, fiecare are dreptul să aleagă ce e mai bine pentru el, însă avem cu toții un plan comun: revenirea la normalitate. 

 

 

 

Leave a reply