Când trebuie să te îngrijoreze oboseala. Ar putea fi un simptom important

Trec zilele și te simți din ce în ce mai obosită. În primă fază dai vina pe stresul de la locul de muncă, apoi pe vremea de afară, însă adevărul e undeva la mijloc. Când trebuie însă să te îngrijoreze oboseala? 

Atunci când te simți obosit și nu mai poți face nici măcar lucrurile care odată erau o adevărată plăcere pentru tine, este momentul să apeși butonul de alarmă, pentru că întreg corpul tău îți transmite că ceva este în neregulă.

Deficiența de vitamine ar putea fi primul lucru pe care trebuie să îl iei în calcul. Gândește-te bine la alimentația ta. Mănânci alimente bogate în calciu? Dar în potasiu, magneziu sau fier?

O alimentație variată este importantă pentru a ne asigura necesarul zilnic de vitamine, așa că poate este bine să te gândești mai bine la alimentația. Într-adevăr, vremurile sunt altele, timpul este scurt, volumul de muncă este mare, însă merită să îți dai organismul peste cap?

Găsește o rutină numai a ta

Poți foarte ușor să îți creezi propria rutină și să te asiguri că ai aportul de vitamine necesar pentru întreaga zi. Dimineața poți consuma o omletă, la prânz poți opta pentru o friptură de pui, iar seara pentru o salată.

Crează-ți propriile ambiții! Cum? Propune-ți să atingi toate mesele necesare întreaga zi. Pe lângă că vei avea o motivație mult mai mare, totul s-ar putea transforma chiar într-un joc, care te ține în priză, iar din care organismul tău reușește să se regenereze.

Dacă nu ți-a atras atenția niciuna din ideile de mai sus, o soluție o reprezintă suplimentele alimentare, însă înainte de a le consuma, este bine să mergi la medicul de familie, care te va trimite la analize.

De ce sunt analizele importante? Este bine să știi ce fel de deficit ai și dacă într-adevăr îl ai. Nu poți lua magneziu pentru că ești obosită, iar tu să ai deficit de Fier, ar același lucru este valabil și în cazul altor vitamine.

Dacă deficitul nu este problema, atunci poate suferi de o altă afecțiune pe care trebuie să o descoperi. Nu uita! Vizita la medic e importantă și necesară de cel puțin odată pe an.

 

 

 

Leave a reply