Te gândești la o schimbare ? TOP 5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a te muta în UK

S-a mutat în plină pandemie, însă recomandările ei vă pot ajuta pe mulți dintre voi. 

Georgiana R ne-a trimis povestea ei trăită în primele luni odată cu mutarea în Marea Britanie. 

Iată un TOP 5 al lucrurilor esențiale pe care oricine trebuie să le cunoască în cazul în care se gândește serios la o schimbare.

1. Limba engleză

Dacă ești un bun cunoscător al limbii engleze, atunci 85% ți-ai rezolvat toate problemele, celălalt procent de 15% ține de “common sense” și citit informativ pe ici colo.

2. Orice hârtie contează

Daca știi exact ce job vrei sau nu, încarcă-ți portofoliul cu țoață experiență acumulata, toate aceste documente le poți traduce în limba engleză înainte pentru a-ți ușura munca și pentru a economisi niște bani.

În orice fel de job, la fiecare interviu te vei lovi de două cuvinte : “experience” și “gap”, de preferat experiență cât mai multă și gap cât mai mic, deci înarmează-te cu harții și răbdare, multă răbdare.

3. Apelează la economii, sau la prieteni

Fie că te gândești să studiezi sau vrei doar să muncești, un start fresh vine cu o bază materială, un job bine plătit poate veni în luni sau ani de zile, nu iți este declarat succesul din prima zi, deci trebuie să ai un back up plan, o rezervă pe care te poți baza cel puțin 3 luni de zile, nu este o schimbare ieftiă, deci pușculița e cam grea.

4. Daca iți place ploaia, ai ajuns unde trebuie

Vremea este un subiect foarte des adus în discuție în UK, deși plouă frecvent și cerul este mai mereu înnorat, ceea ce îi indispune pe mulți, iarna este mai mult ca toamna, ninge foarte rar și doar în anumite zone.

Dacă preferi un mediu exotic și ai nevoie excesiv de vitamina D, vremea de aici nu este de partea ta. Dacă vrei să începi o conversație la locul de muncă, la cafea sau la ciăa, vremea e cel mai bun topic adus în discuție.

5. Be open-minded

Indiferent de etnie, clasă sociala sau gen, nu încerca să pui etichete sau să “judeci” stilul de viață al britanicilor. Integrează-te și fă ți prieteni atât nativi cât și de alte naționalități, cu cât mai multa informație vei acumula, cu atât mai repede te vei integra într-un mediu multicultural.

Leave a reply