Cât de sănătos este laptele. Răspunsul Mihaelei Bilic

Cât de sănătos este laptele? Unii spun că se poate consuma până la o anumită vârstă, îns nutriționistul Mihaela Bilic e de altă părere. 

Confrom nutriționistului, laptele e un aliment miraculos de care oricine are nevoie indiferent de vârstă. Este esențial atât în cazul sportivilor, a copiilor și nu numai.

Un aspect important e faptul că laptele te poate proteja de obezitate, spune Mihaela Bilic. 

„Pentru mine, ca medic nutriționist, laptele este un aliment miraculos, care trebuie să facă parte obligatoriu din dieta oricărei persoane, indiferent de vârstă, siluetă sau tipul de activitate fizică pe care o desfășoară. Sau altfel spus, laptele este esențial pentru copii și sportivi, laptele ne protejează de obezitate și este alimentul perfect pentru seniori”, scrie Mihaela Bilic pe contul ei oficial de Facebook.

 

Ce tip de lapte este sănătos

Nu mai sta pe gânduri când vine vorba de o cană de lapte. Când vorbim de lapte nu există limite, după cum spune nutriționistul. Indiferent că e vorba de brânză, cașcaval sau orice alt preparat din lapte, beneficiile sunt celeași

Mihaela Bilic susține că nu există nici lapte bun nici lapte rău, iar niciun om nu are nevoie de argumente pentru a se convinge. Laptele este sănătos și punct, iar acest lucru îl pot dovedi generațiile de români care au crescut, evident, cu lapte!

”Iar când spun LAPTE, mă refer la orice tip de lapte și sub orice formă este el prelucrat/preparat. Tot lapte și tot bun este chiar dacă provine de la vacă, oaie, capră sau măgăriță, chiar dacă este iaurt, ayran sau parmezan.

Nu există un lapte “bun” și un lapte “rău” și nu cred că ar trebui sa avem nevoie de argumente ca să consumăm zilnic lapte. Generații de români au crescut cu lapte, iar lucrul ăsta nu trebuie schimbat!”, mai scrie Mihaela Bilic.

Leave a reply