Uleiul de ricin este eficient pentru regenerarea părului. Sunt sigură că multe dintre noi știu asta și de asemenea, multe dintre noi își aplică măcar odată pe lună o mască cu acest tip de ulei. Mai sunt însă și alte întrebuințări pe care trebuie să le aflăm.
Uleiul de ricin pentru piele
- Uleiul de ricin poate cama inflamațiile la nivelul pielii, iar aici se încadrează atât cele solare cât și acneea sau pielea uscată. Cumpără-ți o sticluță de ulei de ricin și aplic-o pe pielea afectată. Se lasă o oră să acționee, apoi se clătește. E un mod natural de a scăpa de astfel de probleme fără prea multe bătăi de cap.
- Acneea nu va avea nici ea vreo șansă în fața uleiului de ricin. Chiar dacă mulți spun că uleiurile nu sunt prea indicate pentru că blochează porii, putem considera că acest tip de ulei este mai deosebit. Trebuie doar să îți speli fatza cu apă caldă pentru a deschide porii, apoi adaugă uleiul. Trebuie să îl lași să acționeze toată noaptea, deci de abia a doua zi te clătești iar.
- Pielea deshidratată poate fi readusă la viață tot cu puțin ulei de ricin. E mai eficient decât orice altă cremă din comerț și e și natural. Masează-ți pielea și bucură-te de efectul pe care ți-l dă imediat.
Ulei de ricin pentru vergeturi
Vergeturile vor fi date uitării dacă alegi să folosești ulei de ricin. El oferă elasticitate pielii și previne acest aspect estetic neplăcut. Nu trebuie decât să masezi bine zonele afectate.
Încheiem beneficiile uleiului de ricin cu părul, despre care știm foarte multe. În principiul, uleiul de ricin are rolul de a stimula creșterea părului. Așa că...dacă vrei un păr mai lung și bogat, trebuie să îți masezi scalpul cu ulei de ricin.
El stimulează circulația sângelui, accelerân deci creșterea părului. Îl poți folosi și la vârfuri. Este hidratant, deci previne ruperea lor.