Oboseala musculară nu este o glumă. Ce afecțiuni poate ascunde

Oboseala musculară este în regulă după anumite vârste. Atunci când este prezentă la tineri, însă, trebuie să trezescă semne de întrebare. 

Vi se întâmplă des să vă confruntați cu dureri musculare după ce ați coborât scările, sau după un simplu mers în parc, sau poate chiar după opt ore de stat la birou?

A venit timpul atunci să nu mai stați pe gânduri și să mergeți la un specialist. Există două motive principale pentru care apare oboseala musculară.

  1. Deficit de vitamine
  2. Miastenie

De miastenie probabil nu ați mai auzit, și e de înțeles. Această afecțiune este asociată cu scăderea forţei musculare la nivelul unuia sau mai multor muşchi. De asemenea, dacă persistă, slăbiciunea musculară poate fi un simptom al unor afecţiuni musculare, neurologice sau metabolice.

Deci, cea mai bună și sigură soluție rămâne mersul la un medic specialist care să vă spună ce trebuie să faceți mai departe.

Vitaminele și mușchii

Ca să nu fim pesimiști, poate fi vorba și de un deficit de vitamine. Vitamina B, magneziul, dar și calciul sunt importante atât pentru oase, mușchi, cât și pentru un organism sănătos în totalitate.

Sunt persoane care asimilează diferit cantitățile de vitamine din alimente. Unii se descurcă bine, pe când alții au nevoie de suplimente alimentare pentru doza necesară întreaga zi.

E greu să-ți dai seama de unul singur în ce categorie te încadrezi, așa că un control de rutină la medicul de familie te-ar putea ajuta.

În cel mai rău caz, se poate ajunge la anemie, iar simptomele deficitului de vitamine îți pot afecta grav întreaga activitate. Durerile te vor face să nu mai poți să lucrezi, oboseala te va face să devi mai delăsător și așa mai departe.

Până să devină ce grav, mai avem însă o șansă. Nu neglijați mersul la medic. Cele mai mici probleme pot deveni mari în scurt timp și nimeni nu vrea să ajungă la acea situație.

 

Leave a reply