M-am mutat în America, însă am avut parte de o surpriză. Povestea unei cititoare

Toată lumea vrea să trăiască visul american. Dincolo de filmele pe care le urmărim cu sufletul la gură, poveștile sunt diferite. Andreea B. ne-a trimis povestea ei în care ne povestește experiența sa din America. 

Soțul meu lucra în America de mai bine de cinci ani, nu aveam încă un copil așa că am decis să facem o schimbare. Am văzut filme, am citit cărți, am început să învăț limba, mi-am luat inima în dinți și am acceptat provocarea.

După o lună petrecută în America, mi-am dat seama cât de mult mi-aș fi dorit să fiu un simplu turist. Am depus actele, ne-am mutat și am început să îmi caut de muncă.

Credeam că depășesc mentalitatea din România și ajung într-o altă cumunitate, dar m-am simțit ciudat. Când spuneam de unde sunt, parcă nici nu mai conta că știu engleză și nici experiența mea nu mai însemna nimic.

Mi-am căutat de lucru jumătate de an

Șase luni a durat până când m-am săturat. M-am săturat să caut și nu mi-am dorit niciodată să merg în America pentru a lucra ca femeie de serviciu. Am simțit că pot mai mult. Dacă în am renunțat la un job bine plătit din România, de ce să mă lamentez?

Am văzut că în State rețelele de socializare sunt la mare căutare, așa că m-am apucat să fac accesori hand made. Am început pe Facebook, iar apoi la sfatul unui prieten de-al soțului meu, am început să vând și pe Amazon.

Nu mi-a ieșit din prima însă, după trei ani, am reușit să câștig mai bine decât mi-aș fi închipuit. Pot să spun că dacă nu aveam această experiență, poate nu m-aș fi gândit niciodată să fac ceva al meu.

Acum așteptăm un copil, iar timpul petrecut acasă, în special acum că e pandemie, nu poate fi comparat cu nimic altceva. Vreau să vă încurajez și pe voi. Când simțiți că sunteți obligate să faceți ceva ce nu vă face plăcere, căutați-vă propriul drum.

Fiecare dintre noi are calități și idei, iar visurile noastre nu trebuie să se oprească niciodată. Succes fetelor! 

 

Leave a reply