Planta care te ajută la digestie. Consum-o după masa de Crăciun

Alimentele de Crăciun pot fi destul de grele pentru stomac, așa că ai nevoie de ajutor. Optează pentru această plantă benefică în procesul de digestie.

Ghimbirul este o plantă minune. Este cel mai bun remediu pentru greață, dureri de stomac și alte probleme de sănătate. Studiile care au investigat efectele ghimbirului asupra gazelor care se formează în tractul intestinal în timpul digestiei, arată uimitor.

Unele cercetări indică faptul că enzimele din ghimbir pot ajuta organismul să descompună și să elimine acest gaze, oferind ameliorarea disconfortului.

Ghimbirul și digestia

Totodată, ghimbirul pare să aibă și efecte benefice asupra enzimelor tripsina și lipaza pancreatică, extrem de importante pentru digestie. În plus, ghimbirul poate ajuta la creșterea motilității intestinale, ajutând la ameliorarea sau prevenirea constipației.

Poate fi consumat sub formă de ceai și nu numai însă gustul nu este pentru oricine. Pe de altă parte, daca vrem să scăpăm de eventualele probleme de după o masă încarcată de Crăciun, indicat ar fi să îl consumăm.

 

Leave a reply