Cum tratezi infectarea cu varianta Omicron. Medicamente recomandate

Pentru că infectarea cu varianta Omicorn are simptome similare cu ale răcelii, iată recomandările.

Medicii de familie spun că, având în vedere datele unui studiu preliminar care arată că varianta Omicron se înmulțește de 70 de ori mai repede în căile respiratorii superioare (căile nazale, gât), medicamentele pentru răceală ar fi eficiente.

Potrivit medicilor, cazuri de febriculă și, deși mai puțin frecvente, febră. Diferența dintre aceste două este că temperatura este mai mică sau mai mare de 38 de grade.

Pentru tratarea acestor simptome se obișnuiește să se ia ibuprofen sau paracetamol, deși medicii intervievați de acest ziar îl recomandă pe cel din urmă.

Mai exact, în cazul infectării cu varianta Omicron și a unor simptome simple de răceală, paracetamolul rămâne o soluție optimă.

Tratamentul recomandat de medici

Diferențele dintre paracetamol și ibuprofen? Funcția principală a paracetamolului este de a reduce febra și durere, în comparație cu ibuprofenul, care este în principal antiinflamator și, prin urmare, mai benefic pentru durerile musculare. De fapt, familia de medicamente din care face parte ibuprofenul este cunoscută sub numele de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, deoarece nu sunt derivate din cortizon.

Paracetamolul are mai puține efecte secundare gastrointestinale decât ibuprofenul și este deosebit de util pentru durerile care nu implică inflamații și episoade de febră, datorită efectului său analgezic și antipiretic, spun medicii

Leave a reply