Cum slăbești fără să renunți la rutina ta zilnică. Tot ce trebuie să știi despre un stil de viață sănătos

Fie că este vorba de sărbătorile de iarnă sau de cele pascale, de cele mai multe ori avem inteția să mâncăm peste măsură. Probabil e din cauza preparatelor specifice perioadei, sau pur și simplu un mic concediu te face să te simți atât de relaxată, încât să nu te mai gândești la kilogramele acumulate.

Există totuși niște sfaturi care te pot ajuta să dai jos ce ai acumulat în utlima perioadă, fără prea multe bătăi de cap și fără să renunți la tabieturile tale cum ar fi cafeaua de dimineață.

Primul pas este să renunți la zahăr, ulei și pâine. Da, într-adevăr, alimente de bază, însă acestea îți pot face mai mult rău decât crezi.

Cum îți faci cafeaua?

Chiar dacă nu poți renunța la cafeaua de dimineață, încearcă ca în loc de două lingurțe de zahăr, să pui doar una. O altă idee este laptele de soya. Adăugând puțin lapte de soya în cafeaua ta, acesta va aduce un gust dulce plăcut, exact cât ai nevoie.

Ce spui de niște ceai?

Hai să fim sinceri! Sunt aproximativ trei categorii de consumatori de cafea. Unul este cel care are nevoie de ea când se trezește, unul e cel care are nevoie de ea să rămână treaz, iar altul are nevoie de ea pentru anumite nevoi fiziologice. Știai că ceaiul poate fi un înlocuitor în aceste cazuri?

Ce spui de niște ceai detoxifiant? Sau de un ceai negru să rămâi treaz? Sau de ce nu, de unul verde!

Fă schimbări în bucătărie

Nu unele radicale! Dacă ți-e poftă rău de omleta aia de dimineață, gătește-o fără ulei. Alege o tigaie ceramică și vei vedea că rezultatul va fi pe măsură. La fel poți face și cu pastele, trase puțin în tigaie cu niște ton.

O dietă nu este pentru oricine, mai ales când o persoană are anumite preferințe alimentare. Nu poți obliga un om care nu suportă peștele să o facă pentru a slăbi 10 kg, iar apoi să pună 20.

Este foarte important ca o dietă să fie făcută într-un procent de 50% de tine, pentru că tu ești cea care vede și simte rezultatele.

Rămâi pe fază și săptămâna viitoare pentru următorul articol! Mai ai multe lucruri de aflat!

Leave a reply