De ce să ierți. Motivele pe care trebuie să le știi neapărat

De ce să ierți? De ce trebuie să lăsăm de la noi atunci când cineva ne greșește. Ce beneficiu primim în schimb? Ai fi surprinsă să afli! 

Nu e dificil să ierți, e mai dificil să uiți, iar dacă ai fost vreodată rănită, știi despre ce vorbim. Acum vine întrebarea e obligatoriu să iertăm pe cineva care ne-a greșit?

Nimic nu este obligatoriu în viață, însă iertarea te poate face să te simți liberă. Cum? Iertarea te ajută să te desprinzi complet de persoana care ți-a greșit sau ți-a făcut rău la momentdat.

Te eliberezi de ea, te eliberezi pe tine de tot ce a fost rău în viața ta și mergi mai departe. Nu asta ne dorim? Dacă nu iertăm, lucrurile se adună în nou, până când nu vor mai avea unde să se ducă. De aici apar frustrări, răutăți, neînțelegeri și să nu uităm, în cel mai rău caz...boli.

De ce să ierți

Ierți pentru tine. Nu ierți pentru ei, ierți pentru tine să ai sufletul și mintea curată, pentru a face loc lucrurilor noi și frumoase. Iertarea este o armă de vindecare mai puternică decât crezi, însă nu mulți știu cum să o folosească.

Iertarea e la tine, uitarea în schimb nu poate fi controlată, chiar și așa. Când îți vei aminti că a greșit, vei știi că l-ai iertat, iar atunci, lucrurile vor prinde o cu totul altă culoare.

Sunt oameni care vor să fie iertați și caută iertarea pretutindeni, de ce să nu fii tu omul bun? De ce să nu lași de la tine pentru oameni care au făcut ceva rău la un momendat, intenționat sau nu?

Suntem aici să ne bucurăm unii de alții, iar ura, ranchiuna, invida, nu vor face altceva decât să ne țină în loc de la toate minunile pe care le-am putea trăi.

Tu pe cine trebuie să ierți? S-au l-ai iertat deja?

 

Leave a reply